Pàgines

5/12/13

El luxe del rebost d'Olesa de Montserrat

Amb aquest títol es va programar la visita de premsa d'aquest dimarts 3 de desembre, que l'ajuntament d'Olesa de Montserrat va organitzar per 25 periodistes, bloggers, personal shoppers, relacionats amb el món gastronòmic al nostre municipi.

La idea és donar a conèixer la riquesa grastonòmica i els secrets d'alguns productes i productors d'aquesta vila emplaçada als peus de la muntanya de Montserrat. 

Després de fer una descoberta ràpida del nucli urbà el grup va dirigir-se a la vinya del Gibert, on van poder descobrir l'Oli d'Olesa, alguns dels embotits que diversos artesans elaboren i maridar-los amb la cervesa DÈRIA, en aquest cas amb el somni d'una nit d'estiu, una cervesa negre tirada a temperatura ambient entre les oliveres i els ceps.



Després varen baixar de nou al nucli urbà i visitar el teatre de la Passió, amb tastet de la coca de la Passió, i el mercat municipal, amb tastets de plats preparats al moment per diversos restauradors locals i maridats amb el vi jove i el blanc del Jaume Canals.



Molt sovint passem de llarg per paisatges que ens atrauen, i pensem algun dia hi ens hem d'aturar i descobrir-los més a fons. Per això jo us convido a entrar amb els ulls i l'ànima ben oberta dins una vinya plena d'oliveres i llavors, i només així, descobrireu la llum a través de les seves fulles, una llum diferent, pròpia d'aquell instant, i que et permetrà interioritzar aquell paisatge, figuradament és com si te'l mengessis...