Pàgines

10/6/14

Variscita, cervesa i gastronomia a Gavà

Celebració de 20 anys de visites al Parc arqueològic de Gavà, conferència commemorativa i un àpat de cortesia ofert als assistents basat en productes presents a l'època, fa 6.000 anys en el neolític. I és que en l'època en que s'explotaven les mines que conformen el parc, el jaciment de variscita més important d'Europa, fa 7.000 anys, en el neolític ja existia una societat sedentària bastant estructurada i amb xarxes comercials. A pocs quilòmetres de distància, el jaciment de Can Sadurní, en el municipi de Begues, conté les restes d'elaboració de cervesa més antigues d'Europa, datades en 5.000 anys adc. Productes no bàsics com la variscita per elaborar joies, les escultures trobades a ambdós jaciments, la venus de Gavà i l'encantat de Begues, les restes de cervesa...ens duen al present on seguim valoritzant les pedres precioses i bevent cervesa, però on ha evolucionat una nova cultura en els darrers anys, la cultura gastronòmica.


L'àpat el va dissenyar i elaborar el Manel, xef del restaurant  major trentasis (http://www.major36.com/filosofia.htm) olivada, faves, ous de guatlla, farcellets amb fulles de parra i perdiu a la mel, ..., i per beure.... cervesa, és clar!, i que millor que la DÈRIA de sègol. Celebració d'un passat molt present.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada