El meu petit homenatge als boscos i a l'apicultura, una cervesa amb mel. Ja feia temps que desitgjava abordar una cervesa d'aquest tipus, però calia tenir clar que és el que volia expressar amb ella, quan vaig veure al company Dàmir, apicultor professional que comparteix mercats amb un servidor, (http://meldecalvermell.wordpress.com/about/), amb la seva mel d'alzina se'm van aclarir les boires, el sol va penetrar en el fons del meu brancatge, i aleshores vaig tenir clar que amb aquella mel intentaria representar els boscos, boscos exteriors, però també boscos interiors, tots viscuts i arrelats endins, ben endins de la terra i les roques de la meva carn i de la meva ànima, boscos d'alzines, rouredes, pinedes i fagedes i avetars, tots hi tindrien cabuda, faria una cervesa que mantingués l'equilibri entre la malta, el llúpol i la mel, que tots tres elements s'embranquessin, arrelessin però que cap d'ells hi predominés, vaja que conformessin un bosc entre ells. Per aquest motiu em vaig basar en un estil de cervesa base tipus alt bier que té un equilibri entre els malts i els llúpols i la mel la vaig afegir en el procés de fermentació, un 6% que permetés intuir-la però no veure-la.
El resultat el teniu a l'abast, mai tornaré a fer una cervesa igual, penseu que les característiques organolèptiques de la mel canvien cada any, les abelles són éssers vius i les floracions mai són iguals.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada