Pàgines

14/11/11

Breu reflexió de l'entrada anterior

Dels tres ingredients bàsics que un cerveser artesanal utilitza:

1. La malta:  La comprem, normalment prové d'Alemania i Bèlgica. Poca cosa podem controlar i poca cosa podem investigar, ens queda jugar amb diferents maltes existents al mercat i en diferents quantitats, segons receptes base.

2. L'aigua: Normalment s'utilitza aigua comercial de manantial o bé es disposa d'un sistema d'osmosi inversa per obtenir  l'aigua que volem a partir de l'aigua de l'aixeta, pocs, els més afortunats, poden disposar d'aigua de pou o de déu (en aquest cas silenci que els de sanitat ens ho posaran complicat!!). Tenim el que tenim i a partir d'aquí ens sortiran millor un tipus de cerveses que d'altres, però poca cosa podem controlar, tot i que és un dels elements fonamentals pel caràcter final del nostre producte.

3. Els llevats: La part fonamental, de fet algú em deia un dia que nosaltres no som els que elaborem la cervesa sinó que són els llevats els autèntics artesans. La comprem i no ens preguntem res més. Aquí sí que hi ha un camp per treballar inesgotable. Els llevats són els secrets mes ben guardats de les millors cerveses, però la falta de coneixements tècnics o la manca de ganes d'experimentar o el tarannà de prendre el camí més fàcil, impedeixen l'evolució del nostre producte. Aquí sí que hem de treballar els cervesers artesans i fora bo fer-ho de manera conjunta, aquí sí que tots: els aficionats, els artesans i els que es creuen mestres, hem de ser aprenents perqué ens hi va el futur de la cervesa artesana. Treballar junts per poder-nos diferenciar més endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada