Pàgines

9/3/13

BBF-13



Potser el més gran dels Festivals que es fan i es desfan en el món de la cervesa artesanal en el nostre país i a l'estat espanyol.

És la demostració de l'explosió que estem vivint tots plegats en aquest àmbit, productors i consumidors, una nova cultura ha iniciat un camí de no retorn, la cultura de la cervesa artesanal, no oblidem que la cultura del vi, tal i com la coneixem avui en dia en el nostre país, amb denominacions d'origen, maridatges, etc..., té un origen recent, el estatuto del vino a l'estat espanyol data del 1970, i no és fins l'entrada d'Espanya a la Comunitat Econòmica Europea que es comencen a fomentar les DO i el vi de qualitat, deixant per aquests darrers anys el desenvolupament dels petits cellers que elaboren vi artesanal, de proximitat i de qualitat. En el món del formatge artesanal a Catalunya també ha passat el mateix i ara comença en el món de la cervesa.

La diferència la trobem en que el vi i el formatge necessiten del factor terra, és a dir un elaborador de vi haurà de disposar de vinyes i, avui, de drets si vol plantar-ne de noves, i un elaborador de formatges d'una explotació ramadera, pròpia o no, per al subministrament de llet. El món de la cervesa és molt més democràtic: tothom pot accedir al mercat de productes per fer cervesa, a casa, en una nano, en una pico, en una micro o en una macro, tothom pot participar d'aquesta nova cultura al nostre país, ja no com a consumidor sinó també com a productor. Aquesta és la qüestió que alguns han d'entendre, i quan dic alguns, em refereixo a alguns micro i macro elaboradors, la producció de cervesa no pertany a uns pocs escollits, és de tots, i entre tots la farem més gran, més rica i més plena. Només cal mirar-se els estats units on l'associació de cervesers del país engloba en un mateix sac els professionals i els amateurs, tothom beu de les mateixes fonts, tothom participa del mateix projecte.



Per això el BBF és molt important, més del que ens pensem, però per això cada festival, cada mercat, cada fira de cervesa artesana o on hi hagi cervesa artesana, per això cada botiga, cada bar, cada restaurant on es pugui degustar cervesa artesana, per això cada persona que faci a casa la seva pròpia cervesa, són més importants encara, són fonamentals, són les arrels que faran que l'arbre creixi fort i sa, la part menys visible del mateix però la que alimenta les flors. Per aquest motiu cal que les flors se n'adonin, elles no són res sense el seu aparell radicular, sense el tronc, sense les fulles.

Visca la democràcia de la cervesa artesana!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada