Cireres de proximitat, dels camps que treballa el meu amic Jaume Canals a Martorell.
Provarem a fer una cervesa amb elles. D'entrada les Kriek belgues, que em transporten directament a una plaça de la ciutat de Bruixes, quan amb 25 anys i una motxilla a l'esquena em menjava el món, en el doble sentit. Però no vull tocar les lambic, encara em fan respecte. Tot seguit la recerca, receptes de cherry beers, ce cervezas con cerezas, nebulosa de conceptes. I al final la decisió: faré una cervesa suau, ni maltosa ni llupolada, que permeti a les cireres prendre el protagonisme que mereixen, així que prenc com a base una red irish ale, que suposadament permeti a les cireres expressar-se, en gust i color, el millor possible.
Aixó és el que espero...ho veurem d'aquí uns dies, el primer glop abans d'embotellar, i al cap d'un mes un cop hagi madurat en ampolla....
De moment: neteja de cireres, congelació i al fermentador secundari on esperaven la cervesa ja fermentada
Ara mateix dins el fermentador el ball dels fruits, els seus sucres, la cervesa, els seus llevats, vermell contra vermell, mossegant-se, besant-se...
El resultat final...?!
de moment
temps de cireres
temps de primavera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada