Si deixem de banda la Kolsch recepte que venia inclosa amb la màquina, les primeres cerveses que varem dissenyar van ser de blat. La manera de treballar és la següent, primer una recerca de receptes, després la tria d'una d'elles i després la introducció de modificacions o no, aquí de moment és on intervé el coneixement del procés (que volem obtenir i on podem incidir per aconseguir-ho) i, ara mateix, el sisè sentit al qual em referia en la primera entrada del blog.
Així doncs un cop dissenyada la recepta en fem dues versions de la mateixa amb petites modificacions per tal d'avaluar si influeixen i de quina manera sobre el resultat final.
I d'aquesta manera varem elaborar la nua de blat v 1.0 i v 2.0 la única diferència entre les dues va ser que la 2.0 tenia més intervenció de llúpol en el procés, una mica més de quantitat a la fase d'amargor i presència a la fase d'aromatització, en conseqüència tenia un IBU de 16,5 respecte un IBU de 12 de la v 1.0, la resta de components no variaven: 50% de malta de blat i una graduació alcohòlica de 3,5% a ambdues.
Aquesta va ser la primera cervesa que em posat al mercat, aprofitant la fira d'artesania del nostre poble, La Fira de Santa Oliva, la experiència va ser un èxit i la poca cervesa de que disposavem es va acabar, amb comentaris encoratjadors per part de la gent que la va degustar.
Molta il·lusió però també la consciència de que hi ha un llarg camí per recòrrer i moltes coses a millorar, cap problema estem a l'inici.
Respecte a les coses a millorar: massa espuma a la v 1.0 i massa gas a la v 2.0, calia deixar-les reposar en got un temps per tal de que s'equilibressin. Volíem més gust de blat, aixó es tradueix en una cervesa més afruitada, i aixó ens obligava a escollir-ne una de les dues versions i treballar aquells aspectes del procés que ens permetessin superar les deficiències detectades i assolir els objectius marcats. Varem triar la nua de blat v 2.0.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada