Pàgines

18/8/11

proves i més proves

Estem preparant la fira del bolet de La Pobla de Lillet, el dia 25 de setembre, tots els esforços i tota la producció hi està destinada...llàstima que la majoria de resultats els obtindrem pocs dies abans!

De moment:

tèrbola de blat 1.0: Vist el bon resultat de la nua de blat 2.1 decidim prendre aquesta recepta com a guia, incrementem el percentatge de malta de blat fins assolir el 60% però amb una característica que ens modificarà el color: emprem malta de blat fosc i també reduïm una mica la intervenció del llúpol. Es troba en procés de maduració en ampolla però el tastet del most abans de la fermentació ens fa concebre moltes esperances.

nua de blat 2.2 amb error: la intenció era repetir la nua de blat 2.1 però una obturació en la bomba de recirculació de l'equip ha provocat el rendiment d'extracció de sucres hagi baixat en picat obtenint una densitat del most de 1027 la qual cosa ens converteix aquesta aspirant a cervesa en la QUASI ZERO, amb un contingut alcohòlic que rondarà el 2%. Ja us ho explicarem.

i per fi La Maria lluisa: ja en tenia ganes de començar a experimentar, així que aquest dimarts vaig decidir començar a experimentar amb la Maria lluisa, 20 grams de maria lluisa fresca recent collida de l'hort de l'Evarist els darrers 10 minuts d'ebullició. Esperem una cervesa d'un 4,3% d'alcohol, un IBU de 29 i potser alguna essència o alguna presència de Maria Lluisa?

Aquesta setmana elaborarem alguna prova més...encara no la tinc decidida...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada